A Telex az egyik legmegbízhatóbb magyar hírforrás

A Telexet tartják a magyarok az egyik legmegbízhatóbb hírforrásnak az Oxfordi Egyetemhez tartozó Reuters Institute idei jelentése szerint. Az olvasók bizalma szubjektív mutató, amit az újságírás színvonala, az újság átláthatósága, elfogulatlansága határoz meg leginkább – írják a jelentésben.

Már harmadik éve áll a harmadik helyen a Telex a listán, ráadásul a dobogósok közül egyedül nálunk nőtt az olvasók bizalma tavaly óta: a Telex híreiben egy százalékponttal többen, a válaszadók 45 százaléka bízik meg a felmérés alapján. Ezzel a HVG és az RTL után lapunk lett a leghitelesebbnek tartott hírmárka az országban.

Ez azért is különösen jó hír, mert általánosságban csökken a hírekbe vetett bizalom Magyarországon. Az utóbbi négy év jelentései alapján monoton csökkenést látunk az RTL, a HVG, a 24.hu, az Origo és a TV2 számaiban is.

A dobogón túl, a negyedik és ötödik helyért évek óta az ATV és a 24.hu van versenyben, ezúttal mindkét hírforrásra 41 százalék mondta azt, hogy hitelesnek tartja. A sort szintén holtversenyben az Index és a 444 követi, az Index az utóbbi négy évben három helyet rontott a listán, míg a 444 egy helyet javított - a felmérésben megkérdezettek 38 százaléka mondta azt, hogy megbízik az ott olvasott hírekben.

A vizsgált 15 hírforrás közül utolsó helyen a Blikk, a TV2 és az MTVA végzett, utóbbiról a megkérdezettek fele mondta azt, hogy nem bízik benne. A Blikk esetében árnyalja a képet, hogy egyetlen bulvárlapként szerepel a mezőnyben.

A jelentés kitér a hírfogyasztási szokásokra is. Ebből kiderült, hogy a magyarok 78 százaléka elsősorban online tájékozódik legalább heti szinten - a közösségi oldalakat is ideértve – és idén már harmadik éve jutnak többen információhoz a közösségi oldalakról (52%), mint a televízióból (44%).

Ahogy erről közleményünkben is írtunk, a jelentés a tavalyi évvel kapcsolatban külön megjegyzi, hogy a Telex a dolgozói tulajdonába került, hogy így biztosítsa hosszú távú függetlenségét a magyar médiapiacon.

Köszönjük olvasóink és partnereink bizalmát! A Telexnél a jövőben is azon dolgozunk majd, hogy ezt a bizalmat megszolgáljuk, és hitelesen, szakmai elveket követve mutassuk be a legfontosabb híreket.

Ajánlatkérésért keress bennünket a sales@telex.hu címen, termékeinkkel, árainkkal kapcsolatban itt találsz infókat!

Site Footer