Hasít a Telex a fiataloknál, videóban is csúcsra jártunk – itt az átláthatósági jelentésünk

Hetedik alkalommal számolunk be az olvasóknak és a támogatóknak a Telex elmúlt időszakának eredményeiről, fejlődéséről és pénzügyeiről. Ebből kiderül, hogy továbbra is a legolvasottabb oldalak között vagyunk, egyre több fiatal követ minket és bővülő videós tartalmaink nézettsége is kiemelkedő. Mindezt folyamatos megújulásunknak köszönhetjük: új műsorok és új tematikus hírlevelek indultak, megújult rovatstruktúránk, benne a popkulturális témájú, könnyedebb hangvételű Telex After rovatunkkal. Eredményeinket szakmai díjak is visszaigazolják.

Kezdjük a látogatottsággal

A Telex stabilan a legtöbb olvasót elérő oldalak között van. Célunk, hogy ez folyamatosan javuljon, és minél több olvasóhoz juthasson el a munkánk. A 30 év alattiak a legtöbb időt már a Telexen töltik a hírszájtok közül, de a 40 év alatti korosztályban is nagyon kevéssel vagyunk lemaradva az első helyezett mögött.

A közösségi médiában is egyre több a követőnk, az Instagramon, TikTokon például piacvezetők vagyunk. Idén áprilisban összesen csaknem 7 millió videóindításunk volt, amivel vezettünk a hírsite-ok között. A Telex app az eGemius hivatalos közönségmérése szerint a legnépszerűbbek között van a híroldalak alkalmazásai közül – letölthető a Play Store-ból és az App Store-ból.

Az elmúlt bő egy évben számtalan újítással találkozhattak olvasóink a Telexen.

Bővítettük a stúdiós csapatot, fejlesztjük a rendszeres műsorainkat. Elindult a választási műsorunk Fábián Tamással, hat hét alatt tizenkét adással, ahol a legjobb szakértőkkel elemezzük az aktuális helyzetet, politikusokkal interjúzunk, élőben, vágatlanul. Közéleti műsorunk a választás után is lesz, és visszatér az októberben indult Most jövök is, ahol videós újságírónk médiáról, kultúráról és politikáról faggatja vendégeit. Lesz újra Téma, de a gasztronómiától a külpolitikáig sok más új műsort is tervezünk a következő hónapokra.

Ősszel új kiadványt indítottunk a Telexen, a kifejezetten fiatalokat célzó, popkulturális témákat feldolgozó Telex Aftert. Nem titkolt célunk, hogy az After olvasói a Telex egyéb híreit is olvassák, hogy képben legyenek, mi történik az országban és a világban.

Új hírlevelek

Ács Bori már nemcsak a recepteken keresztül, hanem a hetente, szerdánként jelentkező Gasztro hírlevélben is szól az olvasóinkhoz, az ország túraútjainak kiváló ismerője, Tenczer Gábor pedig a hétvégi lazításhoz, kikapcsolódáshoz, feltöltődéshez ajánl túrákat határon innen és túl a Szépkilátás hírlevélben.

Így az eddigi három hírlevelünk – a hét legfontosabb történéseit összefoglaló és szerkesztőségi backstage tartalommal is futó Telex Neked, az elmélyülősebb témákkal jelentkező Long Story és az Észkombájn – mellé újabb, tematikus hírlevéllel bővítettük a kínálatunkat.

Munkánkat számos rangos díjjal is elismerték.

Halász Júlia, a Telex videórovatának tagja Hégető Honorka-díjat kapott a Drágám, a kölykök már megint beszóltak a Fidesznek című videójáért. Az Év Európai Tudományos Újságírója díj második helyezését szerezte meg a Telex újságírója, Bolcsó Dániel. A 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon (KAFF) pedig egy alkalmazott animációnak járó különdíjat, valamint egy diákzsűri által odaítélt különdíjat is kapott Fillér Máté az Évtizedes közgazdasági tabukat dönt meg a koronavírus című Telexikonért. Kollégánk, Vincze Barbara és interjúalanya, Bräutigam Gábor, a Kispál és a Borz zenekar első dobosa nyerte el az Ébredések Alapítvány Antistigma-díját a júniusban megjelent Amikor idejöttem segítséget kérni, akkor az életem volt a tét című interjúval.

Új rovatok, még több autós tartalom

Tavaly ősztől megújult rovatstruktúrában működünk. Önálló lett a belpolitika és a külpolitika, a gazdaság rovat is bővült és önállósult, és létrejött a tech-tudomány rovatunk. Élet néven új önálló rovat is alakult, amely az életmód tematika mellett a kultúra és a gasztro tartalmi egységeket is összefogja.

Olvasóinkat egyre jobban érdeklik a járműmegosztó szolgáltatások, az autóipar újdonságai, az elektromobilitás, az autóvásárlás és fenntartás kérdései, valamint a közlekedésbiztonság. A felsorolt témakörökben megjelenő cikkek és hírek előállításában a Telex új partnere, az autóMAGAZIN szerkesztősége is aktívan közreműködik.  

Bevételi struktúra

Ahhoz, hogy a Telex továbbra is mindenki számára ingyenesen elérhető legyen, működésünkhöz elengedhetetlenek az olvasói támogatások. Indulásunk óta közel 70 ezren támogattak minket, és sok ezer olvasónk rendszeres havi támogatással fejezi ki felénk bizalmát. Olvasóinktól összesen 504 millió forint támogatásban részesültünk, pályázati forrásokból 103,8 millió forintot kaptunk. 2023 végére a létszámunk elérte a 100 főt, mostanra a munkavállalóink száma 110-re nőtt.

2023-ban hirdetés- és a webshopértékesítésből 786 millió forint bevételt realizáltunk, amely a Telex bevételeinek legnagyobb részét adja. Örömünkre szolgál, hogy a Gemius AdReal szeptemberi adatai szerint a Telex a minőségi hirdetések terén is az élmezőnybe tört, több mutatóban piacvezető a híroldalak között!

Köszönjük partnereink eddigi bizalmát, amely nélkülözhetetlen oldalunk működéséhez, és várjuk a további közös munkát!

Ajánlatkérésért keress bennünket a sales@telex.hu címen, termékeinkkel, árainkkal kapcsolatban itt találsz infókat!

A Telex hetedik átláthatósági jelentését, valamint korábbi átláthatósági jelentéseinket itt tudod részletesen olvasni, Kárpáti Márton – a Telex tartalomfejlesztési és stratégiai igazgatójának közleményét itt találod a legfrissebb átláthatósági jelentésünkről.

Site Footer