Íme a Telex olvasói – jövedelmi helyzetük kiemelkedően jó

2024-es olvasói kutatásunkat több mint tízezren töltötték ki. Az anonim adatok alapján megismerhettük, hogy milyen motivációval, miért és hogyan fogyasztják tartalmainkat, és sokat megtudhattunk arról, milyenek is a ránk kattintó különböző olvasói típusok. Kérdőívünk eredményeiről sorozatban számolunk be, elsőként olvasóink jövedelmi helyzetéről írunk – mely kiemelkedően jónak mondható.

Nagyon köszönjük azoknak az olvasóinknak, akik kitöltötték kérdőívünket, ezzel is segítve munkánkat és azt, hogy még színvonalasabb, számukra releváns cikkeket, videókat készíthessünk. Már az is mutatja elköteleződésüket, hogy milyen sokan szánták rá idejüket, hogy meglehetősen sok kérdésünkre válaszoljanak. Az olvasói szokások alapján több jellemző csoportba osztottuk a kitöltőket, túlnyomó részük erősen elkötelezett a Telex szellemisége és tartalmai iránt, de természetesen van egy kisebbség, mely kritikusan viszonyul a laphoz – ennek részleteiről később írunk.

Annak érdekében, hogy a vizsgálat eredményei megbízhatóan általánosíthatóak legyenek a telex.hu látogatók egészére, a mintát ún. súlyozási eljárással korrigáltuk a válaszadók neme, iskolai végzettsége, lakóhelyének típusa és régiója szerint, a DKT 2023. decemberi Telex látogatói adatai alapján.

A különböző  olvasói csoportok jövedelmi helyzete nem tér el drasztikusan egymástól. Mintegy negyedük gondok nélkül él, és saját bevallása alapján minden második olvasónk beosztással jól kijön jövedelméből. A többiek többsége éppenhogy, de kijön, néhány százalékra tehető azoknak a köre, akik anyagi problémákkal küzdenek.

A túlnyomó többség saját ingatlanban él (71%-nak van lakása vagy háza), sőt ötödük második ingatlannal, például nyaralóval is rendelkezik. 65% saját autóval jár, 41% akár külföldre is, hiszen ennyien évente legalább egyszer elhagyják az országot pihenési céllal. Majdnem ugyanennyien rendelkeznek hosszú távú befektetéssel (40%), a magyar átlaghoz képest kiemelkedően magas a részvénnyel rendelkezők aránya is (13%).

Látogatói szegmensek jellemzői – jövedelmi helyzet

Olvasói kutatásunk eredményei ügyfeleink számára is hasznosak, amennyiben érdekelnek a további részletek, keresd kollégáinkat!

Ajánlatkérésért keress bennünket a sales@telex.hu címen, termékeinkkel, árainkkal kapcsolatban itt találsz infókat!

Site Footer