A Transtelex születésnapjára hirdetőket és támogatókat kérünk

Egy évvel ezelőtt kötöttünk szövetséget az akkor anyagi nehézségek miatt megszűnés szélére sodródott szerkesztőséggel, így született meg a Transtelex. Testvérlapunk léte – a Telexhez hasonlóan – egyéb támogatások híján elsősorban az adományozók és hirdetők kezében van. A potenciális ügyfeleknek hasznos információ lehet, hogy a site olvasói az erdélyi magyarok mellett az ottani közélet iránt érdeklődő belföldi olvasók közül kerülnek ki – elég magas arányban.

Már egy éve kötöttünk szövetséget az erdélyi szerkesztőséggel, hogy folytatni tudják munkájukat. A lényeg azóta sem változott, mióta hírt adtunk a Transtelex indulásáról: kell egy szabad lap Erdélyben is, egy híroldal, ahol nem a hatalom diktál. Mely a Telexhez hasonlóan független minden párttól és gazdasági hatalomtól, léte alapvetően az olvasóktól függ.

A fontos küldetést vállaló újságban telexes cikkeket is találni, de nem mi írjuk, hanem az egykori transindexes erdélyi kollégák. Az ő cikkeik közül is rendszeresen megjelennek nagy érdeklődést kiváltó anyagok a mi címlapunkon. Ahogy az elmúlt évben kiderült, az erdélyi és hazai magyarok örömmel olvasnak, tájékozódnak a szomszédos országgal kapcsolatos legkülönfélébb témákról.

És hogy milyen újság született? Ezzel kapcsolatban a leghitelesebb forrásként, a szerkesztőség tagjainak és az újság olvasóinak véleményét ajánljuk, valamint azt az anyagot, melyben a legolvasottabb cikkekből válogat a szerkesztőség. Kiderül belőle, hogy februárban majdnem másfél millió egyedi olvasója volt a lapnak, és egy napon 140 ezer fölé is kúszott ez a fontos mutató, de az is, hogy 170 ezres olvasottságú, rendkívül fontos és alapos cikk is jelent meg a portálon.

Illusztráció: Lerch Julcsi / Telex

Ahogy április végén megírtuk, az egyéves Transtelex Erdély legolvasottabb magyar nyelvű lapja lett, naponta 25 -, havonta csaknem 600 ezer olvasóval, egyes oknyomozó cikkei 100 ezres olvasottságot is produkálnak. Sajnos az anyagi nehézségek a támogatókat is elérték, így a szerkesztőség munkája újra veszélybe került.

Az évforduló kapcsán ezért újabb támogatói kampányt indítottunk, ennek fényében derül ki, hogy hogyan tud a későbbiekben dolgozni a lap. A legjobb végeredmény esetében úgy működik tovább a Transtelex, ahogy eddig is, ha nem lesz elég támogató, akkor kisebb létszámmal és kevesebb cikkel. Ami már most biztosnak tűnik, hogy az újság léte nem kerül veszélybe. 

Várjuk az önzetlen támogatókat a Transtelexen (vállalkozóként ez akár még az adóból is lehetséges, így pénzbe sem kerül), ha pedig hirdetőként érnéd el az erdélyi történések iránt érdeklődő kinti és hazai olvasókat, keress minket!

A Transtelex itt található, érdemes bekövetni a szerkesztőség Facebook– és Instagram-oldalát, a támogatással kapcsolatos részletekről pedig itt tájékozódhatsz.

Site Footer